دیگه همهی ما برای یه بارم که شده جوگیر شدیم و دلمون خواسته که مامور مخفی بازی در بیاریم و خیلی یواشکی و بدون اینکه کسی بفهمه یه چیزی رو از یه جایی برداریم و گم و گورش کنیم! بگید که شماهم ازین کارا کردید و من تنها نیستم. حالا اگه شما هم اهل این کارا هستید من میخوام پیشنهاد یه تجربه عملی رو بهتون بدم که اسمش اتاق فرار Los Santos هست که یه تجربه واقعی از جاسوس بازیه و کلی هیجان و تجربه میکنید.
لازم نیست حتما طرفدار فیلم و سریال یا پیگیر سیاستهای داخلی و خارجی باشین تا اسم سریال «تهران» به گوشتون خورده باشه. این مینی سریالِ هشت قسمتی تیرماه امسال پخش شد، ولی نکته جنجالی اینه که سریال تهران ساخته کشور اسرائیله!! بله! و قطعا همونطور که میتونین حدس بزنین درون مایه سیاسی داره، ولی چیزی که نظر خیلی از مردم دنیا رو به خودش جلب کرده اینه که داستان و فضای این سریال مخالف ایران نیست! خب اگه گیج شدین که چطور ممکنه یه سریال اسرائیلی مخالف ایران نباشه بذارین براتون یه ذره شفافسازی کنم و سریال رو بررسی کنیم!
مهمترین جنبه سریال؛ جلوههای بصریش هستن! اگر خود سریال رو تماشا کرده یا ازش عکس و کلیپ دیده باشین حتما با خودتون گفتین «خدای من!! این سریال توی ایران فیلمبرداری شده؟؟ چطوری؟!». متاسفانه باید حباب آرزوهاتون رو بترکونم و بگم که این سریال توی کشور یونان و در شهر آتن فیلمبرداری شده و کارگردانش، آقای دانیل سیرکین، با تلاش هوشمندانه و بسیار ظریفی دقیقا شهر تهران رو بازسازی کرده. جزئیات کوچیکی در تمام سکانسها به چشم میخورن که حداقل برای ما ایرانیا یادآور شهر تهران هستن؛ از صندوقهای صدقات گرفته تا فرودگاه امام خمینی و فضای داخل ادارهها و غیره. حتی لباس بازیگرها هم حال و هوای تهران رو داره! شاید تنها انتقاد از سریال از جهت بازسازی ایران و تهران، لهجه بازیگرها باشه؛ دلیلش هم اینه که بازیگران ایرانی چنین نقشهایی رو نپذیرفتند و با تمام آموزشهایی که به بازیگرهای سریال داده شده باز هم لهجهها اونطور که باید و شاید تمیز درنیومدن.
خب برگردیم به فیلمنامه سریال! داستان از این قراره که تامار رابینان یه مامور مخفی موساد هست که تحت نام ریچل و عنوان یه معلم زبان انگلیسی به ایران سفر کرده تا طی ماموریت جدیدش پدافند هوایی ایران رو از کار بندازه و اسرائیل بتونه نیروگاه اتمی و راکتورهای ایران رو بمبباران کنه تا ایران نتونه بمب اتم بسازه. تامار (یا همون ریچل) اصالتا اهل ایرانه و خانوادهش وقتی خیلی کوچیک بوده از اصفهان به اسرائیل مهاجرت کردن، و این ماموریت برای اون مصادف میشه با جستوجو کردن درباره رگ و ریشهاش. ظاهرا همهچیز داره طبق طبق نقشه پیش میره تا اینکه همونطوری که خودتون میتونین حدس بزنین یه گره توی کار میفته و ریچل عاشق میشه!! بعد از به هم خوردن این ماموریت ریچل درگیر تعقیب و گریز با نیروهای امنیتی ایران میشه.
طبق چیزهایی که تا اینجا گفتیم داستان نه مخالف و نه موافق ایران به نظر میرسه، پس قضیه چیه؟ خب نکات ریز و درشتی توی سریال نظر بیننده رو به خودشون جلب میکنن؛ مثلا یکی از ماموران سپاه ایران بسیار زیرکانه دست اسرائیل رو میخونه، یا فرماندهان ایرانی برخلاف چیزی که از یک سریال ساخته غرب انتظار داریم بسیار باهوش و با آرامش و مدرن هستن و خیلی خوب اوضاع رو مدیریت میکنن. همه اینها به علاوه شکست خوردن ماموریت اسرائیل حسی از برتری ایران به مخاطب القا میکنن.
سوالی که پیش میاد اینه که چرا اسرائیل باید چنین سریالی بسازه؟ حرف و حدیث درمورد سریال تهران خیلی زیاد هست؛ ولی اگه بخوایم از تهیهکننده سریال نقل کنیم، موشه زوندر گفته هدفش از ساخت این سریال این بوده که تخاصم بین دو کشور رو کم کنه روی روابطشون تاثیر مثبت بذاره. آقای زوندر اعلام کرده هدف اصلیش از ساخت سریال تهران «مقابله با تصویر منفی ایران» بوده. حالا قضاوت اینکه چقدر روده راست توی شکم ایشون هست رو به خودتون میسپارم! خبر احتمالا خوب اینه که بعد از اینکه Apple TV+ (اپل تی وی پلاس) سریال تهران رو خرید این سریال با استقبال جهانی خوبی روبهرو شد و حدس زده میشه امسال فصل دومش فیلمبرداری بشه.
جزئیات زیادی از سریال ناگفته موندن، ولی امیدوارم اونقدر جذب شده باشین که بخواین سریال رو نگاه کنین! اگه از دیدنش لذت بردین ما رو بیخبر نذارین! تا حس و حالش از سرتون نپریده یه سری به اتاق فرار لوس سانتوس بزنید و یه معمای جاسوسی رو تجربه کنید! امیدوارم خیلی خیلی بهتون خوش بگذره! از تجربههاتون برامون بگین!
منبع:مجموعه اتاق فرارهای اسکیپ کیوب